Het verschil tussen bamboe, rotan en riet 
Ze lijkt erg veel op elkaar, maar er is wel degelijk een verschil tussen deze drie materiaalsoorten. Vooral rotan en riet worden vaak met elkaar verward.
Rotan is dus een harde liaan achtige. Riet is daarentegen een waterplant en niet echt geschikt om meubels van te maken.
In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter maar wel extreme sterk! Het is een grassoort, en krijgt door het droge zijn prachtige lichtbruine kleur.
Rotan
De rotan woonstijl heeft de laatste tijd een echte heropleving ondergaan en is uitgegroeid tot één van dé grootste interieurtrends van dit moment. Rotan is eigenlijk een soort liaan dat groeit in tropische regenwouden. Veel soorten kunnen wel 200 meter lang worden. Per jaar groeit het rotan een 5 á 7 meter.
 Duurzaam
Beide materialen groeien als kool en worden steeds meer als duurzaam alternatief gezien voor hout. Kijk daar Hout ik van!
Welke specifieke soort je ook kiest, ze zijn allemaal biologisch afbreekbaar, wat het milieu op de lange termijn helpt. Bij Ik Hout ervan vindt je de mooiste rotan woonaccessoires en items voor een duurzaam en stijlvol interieur.